MASTERCLASS: Eric Vloeimans

12.04.2009. 12:00
Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24


Eric Vloeimans (1963.) holandski je trubač, kompozitor i bendlider kojeg smatraju jednim od značajnijih evropskih izvođača savremenog jazza.

Četiri puta je nagrađivan holandskom nagradom Edison, kao i prestižnom nagradom «Bird» North Sea Jazz Festivala. Pored uspješnog vođenja nekoliko vlastitih bendova, sarađivao je i s muzičarima kao što su: Mercer Ellington, John Taylor, Nguyên Lê, Peter Erskine, Han Bennink i dr.

www.vloeimans.demon.nl
www.myspace.com/ericvloeimans

Majstorska radionica Erica Vloeimansa za temu će imati improvizaciju.

______________________________________________________

Pozivamo Vas da se prijavite i ne propustite priliku da učite od vrhunskog umjetnika. No, prije toga pročitajte ostale informacije o radionicama muzičkog happeninga Xenophonia:

- Radionice su koncipirane problematski tako da u njima možete učestvovati bez obzira koji instrument svirate, pjevate, komponujete, aranžirate...
- Oficijelni jezik radionice Bojana Zulfikarpašića je bosanski/hrvatski/srpski dok će Eric Vloeimans radionicu držati na engleskom jeziku (bez prijevoda).
- Radionice su koncipirane kao predavanja sa konkretnim primjerima i obje će pratiti intenzivnija Q&A sesija. Napominjemo da radionice nisu instruktorskog tipa i da nema potrebe da nosite instrumente.
- Broj polaznika na obje radionice je ograničen. Informacije koje navedete u prijavnom formularu bit će korištene isključivo za potrebe selekcije kandidata za učešće na radionicama i upoznavanje predavača sa prosječnim predznanjem polaznika.
- Prijaviti se možete isključivo putem formulara na dnu ove stranice i to zaključno sa 30. martom 2009.
- Participacija za jednu radionicu iznosi 30 EUR ili 60 KM, a za obje radionice 50 EUR ili 100 KM. Svi učesnici radionica dobijaju akreditaciju koja je i ulaznica za sve koncerte. Plaćanje participacije vrši se prilikom preuzimanja akreditacije u box officeu.
- Domaćin obje radionice je Damir Imamović kojeg za sva dodatna pitanja možete kontaktirati putem E-maila masterclass@jazzfest.ba.

Artists