MASTERCLASS: Bojan Z

12.04.2009. 15:00
Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24

Bojan Zulfikarpašić ili Bojan Z (1968.) francuski pijanista, kompozitor i bendlider, porijeklom iz BiH, ima impozantnu muzičku karijeru.

Njegov uspon u svijetu jazza i evropske umjetničke muzike počeo je saradnjom s velikim imenima kao što su Henry Texier i Michel Portal, nastavio se serijom uspješnih projekata za francuski Label Bleu, a krunisan je 2005. prestižnom nagradom European Jazz Prize za najboljeg jazz muzičara Evrope.

Sarađivao je sa muzičarima kao što su: Julien Lourau, Karim Ziad, Kudsi Erguner, Nasheet Waits, Scott Colley, Ari Hoenig i dr.

www.bojanz.com
www.myspace.com/bojanzed

 

Majstorska radionica Bojana Zulfikarpašića biće posvećena ritmovima Magreba i Balkana u jazz improvizaciji.

______________________________________________________

Pozivamo Vas da se prijavite i ne propustite priliku da učite od vrhunskog umjetnika. No, prije toga pročitajte ostale informacije o radionicama muzičkog happeninga Xenophonia:

- Radionice su koncipirane problematski tako da u njima možete učestvovati bez obzira koji instrument svirate, pjevate, komponujete, aranžirate...
- Oficijelni jezik radionice Bojana Zulfikarpašića je bosanski/hrvatski/srpski dok će Eric Vloeimans radionicu držati na engleskom jeziku (bez prijevoda).
- Radionice su koncipirane kao predavanja sa konkretnim primjerima i obje će pratiti intenzivnija Q&A sesija. Napominjemo da radionice nisu instruktorskog tipa i da nema potrebe da nosite instrumente.
- Broj polaznika na obje radionice je ograničen. Informacije koje navedete u prijavnom formularu bit će korištene isključivo za potrebe selekcije kandidata za učešće na radionicama i upoznavanje predavača sa prosječnim predznanjem polaznika.
- Prijaviti se možete isključivo putem formulara na dnu ove stranice i to zaključno sa 30. martom 2009.
- Participacija za jednu radionicu iznosi 30 EUR ili 60 KM, a za obje radionice 50 EUR ili 100 KM. Svi učesnici radionica dobijaju akreditaciju koja je i ulaznica za sve koncerte. Plaćanje participacije vrši se prilikom preuzimanja akreditacije u box officeu.
- Domaćin obje radionice je Damir Imamović kojeg za sva dodatna pitanja možete kontaktirati putem E-maila masterclass@jazzfest.ba.

Artists